Spanische Muscheln
Zutaten (1 Person):- 2 buisjes saffraan (à 0,05 g)
- 4 kg mosselen
- 5 el olijfolie
- 150 g chorizo, in blokjes
- 3 uien, in ringen
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 pot zwarte olijven zonder pit (115 g), uitgelekt
- 1 bosje bladselderij, grof gesneden
- 1 el amandelschaafsel
- 500 g tomaten, in plakjes
- 2 el rode wijnazijn
- 1 stokbrood
Spanische Muscheln
Zutaten (1 Person):- 2 buisjes saffraan (à 0,05 g)
- 4 kg mosselen
- 5 el olijfolie
- 150 g chorizo, in blokjes
- 3 uien, in ringen
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 pot zwarte olijven zonder pit (115 g), uitgelekt
- 1 bosje bladselderij, grof gesneden
- 1 el amandelschaafsel
- 500 g tomaten, in plakjes
- 2 el rode wijnazijn
- 1 stokbrood
Schritt für Schritt vorbereiten:
- Week de saffraandraadjes in 50 ml heet water. Controleer de mosselen.
- Verhit in een ruime hoge pan 2 el olijfolie.
- Bak de chorizo ± 3 min. Voeg 2 uien en de knoflook toe en bak nog 2 min.
- Schep de saffraan met het weekvocht, de tomatenblokjes, de olijven en de bladselderij erdoor. Leg de mosselen in de pan.
- Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan.
- Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Verdeel de tomaat met de laatste ui over een schaal.
- Besprenkel met de wijnazijn en de laatste olijfolie. Strooi er de amandelen en zout en peper naar smaak over.
- Serveer de mosselen met de tomatensaus.