Muscheln im Wok mit grünem Gemüse
Zutaten (1 Person):- 1 kilo mosselen
- 2 tl sesamzaad
- 125 gram eiermie
- 2 el wokolie
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 1 prei, in ringen
- 200 gram sugar snaps
- 100 gram (diepvries)doperwten
- 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
- 3 el sojasaus
Muscheln im Wok mit grünem Gemüse
Zutaten (1 Person):- 1 kilo mosselen
- 2 tl sesamzaad
- 125 gram eiermie
- 2 el wokolie
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 1 prei, in ringen
- 200 gram sugar snaps
- 100 gram (diepvries)doperwten
- 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
- 3 el sojasaus
Schritt für Schritt vorbereiten:
- Controleer de mosselen. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en schud op een bord.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een ruime wok. Voeg de olie toe
- Roerbak de gemberwortel en de prei 2 minuten met de sugarsnaps en de doperwten.
- Voeg de mosselen toe en bak ze al omscheppend 5 minuten of tot alle schelpen openstaan. Giet de mie af. Meng de mie met de bosui door de mosselen.
- Breng op smaak met sojasaus en peper en verdeel over 2 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.Tip Heb je een kleine wok? Bak dan de mosselen in 2 porties. Houd de eerste portie mosselen met alle groenten in een schaal onder aluminiumfolie warm. Voeg voor een pittig accent wat fijngesneden rode peper toe.