Muscheln auf provenzalische Art
Zutaten (1 Person):- 1 bosje basilicum (15 g)
- 5 tenen knoflook
- 4-5 el olijfolie extra vierge
- 5 el olijfolie, om te bakken
- 4 kg mosselen
- 1 ui, in ringen
- 1 rode paprika, in repen
- 1 courgette, in dikke halve maantjes
- 3 tomaten, in partjes
- 150 ml droge witte wijn
- 3-4 takjes tijm of rozemarijn
- 6 petits pains (afbakbroodjes)
Muscheln auf provenzalische Art
Zutaten (1 Person):- 1 bosje basilicum (15 g)
- 5 tenen knoflook
- 4-5 el olijfolie extra vierge
- 5 el olijfolie, om te bakken
- 4 kg mosselen
- 1 ui, in ringen
- 1 rode paprika, in repen
- 1 courgette, in dikke halve maantjes
- 3 tomaten, in partjes
- 150 ml droge witte wijn
- 3-4 takjes tijm of rozemarijn
- 6 petits pains (afbakbroodjes)
Schritt für Schritt vorbereiten:
- Verwarm de oven voor tot 200ºC. Pureer met de staafmixer of keukenmachine de basilicum met 1 knoflookteen en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Hak de resterende 4 knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met 3 el olijfolie. Snijd de broodjes open en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Besmeer ze met de knoflookolie. Bak de broodjes in de oven in ± 10 min. krokant en gaar.
- Controleer de mosselen. Verhit in een ruime hoge pan de olijfolie. Fruit de ui met de rest van de knoflook aan. Bak de paprika 1 min. mee. Schep de courgette en tomaat erdoor. Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en bestrooi met zout en peper. Leg de kruiden tussen de mosselen. Dek de pan af en breng aan de kook. Kook de mosselen 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan. Serveer met de knoflookbroodjes.
- Snijd de courgette lekker grof zodat de maantjes een knapperige beet houden.