Muschel-Paella
Zutaten (1 Person):- 1 kilo mosselen
- 2 visbouillontabletten
- 2 buisjes saffraan (à 0,05 gram)
- 3 el olijfolie
- 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 250 gram paella- of risottorijst
- 150 gram snijbonen, sperziebonen en/of doperwten (diepvries)
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 citroen, in partjes
Muschel-Paella
Zutaten (1 Person):- 1 kilo mosselen
- 2 visbouillontabletten
- 2 buisjes saffraan (à 0,05 gram)
- 3 el olijfolie
- 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 250 gram paella- of risottorijst
- 150 gram snijbonen, sperziebonen en/of doperwten (diepvries)
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 citroen, in partjes
Schritt für Schritt vorbereiten:
- Los de bouillontabletten op in 1 liter heet water en voeg 1 buisje saffraan toe.
- Controleer de mosselen.
- Verhit in een paellapan of grote koekenpan de olijfolie.
- Bak de tomaat met de paprika en de knoflook 3 minuten.
Tip Bak reepjes kipfilet of hamlappen met de tomaat mee. - Schep er de rijst, de groenten en 1 buisje saffraan door.
- Schenk de helft van de saffraanbouillon erbij. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Schenk zoveel bouillon erbij tot de rijst helemaal onder staat.
- Leg de mosselen in de bouillon. Bestrooi royaal met zout en peper.
- Kook de rijst met de mosselen in nog ± 10 minuten gaar of tot alle schelpen openstaan.
- Roer niet tijdens het koken; de rijst mag aan de pan plakken. De krokante rijstkorst wordt socarrat genoemd, Spanjaarden zijn er gek op.
- Neem de paellapan van het vuur. Bestrooi de paella met de peterselie en leg de citroen erop.
Tip Lekker met stokbrood en tomaten-uisalade.