Thailändischer Muscheltopf
Zutaten (1 Person):- 300 g pandanrijst
- 4 kg mosselen
- 3 el olie
- 2 el Thaise rode currypasta (pot)
- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
- 1 limoen, in partjes
Thailändischer Muscheltopf
Zutaten (1 Person):- 300 g pandanrijst
- 4 kg mosselen
- 3 el olie
- 2 el Thaise rode currypasta (pot)
- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
- 1 limoen, in partjes
Schritt für Schritt vorbereiten:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
- Verhit in een ruime hoge pan de olie. Fruit de ui. Schep er currypasta en de paksoi door. Schenk er de kokosmelk over. Leg de mosselen op de groenten.
- Leg de mosselen op de paksoi en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Serveer de mosselen, bestrooid met de koriander, in het kookvocht. Geef de geurige rijst in kommetjes en partjes limoen apart erbij.Variatietip Voeg met de paksoi 1 uitgelekt blikje knapperige maïs (200 g) toe.