Zeeuwse mosselen op Marokkaanse wijze
Ingredients (2 personen):- 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 1 el ‘Ras el Hanout’ kruidenmix
- 2 teentjes look (fijn versnipperd)
- 2 el groene olijf (grof gesneden)
- 1 gekonfijte citroen* (enkel de schil in fijne julienne gesneden)
- 1 handje bladpeterselie (fijn gesneden)
Zeeuwse mosselen op Marokkaanse wijze
Ingredients (2 personen):- 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 1 el ‘Ras el Hanout’ kruidenmix
- 2 teentjes look (fijn versnipperd)
- 2 el groene olijf (grof gesneden)
- 1 gekonfijte citroen* (enkel de schil in fijne julienne gesneden)
- 1 handje bladpeterselie (fijn gesneden)
Preparing step by step:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten
-
Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.
-
Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, Ras el Hanout en de gesnipperde look toe. Zet de pot op een heet vuur.
-
Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Voeg de olijven en citroen toe.
-
Check na 2 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
-
Werk af met de bladpeterselie.