Zeeuwse mosselen met knolselderij, mosterd en dragon
Ingredients (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 1 teentje knoflook, geplet met schil
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 3 el olijfolie
- 1 takje tijm
- 4-5 el knolselderijblokjes van 0,5 x 0,5 cm
- glas witte wijn
- 1 el grove mosterd
- 1 el boter (20 g)
- 3 takjes dragon, geplukt
- 2 el platte peterselie, grofgehakt
- peper van de molen
Zeeuwse mosselen met knolselderij, mosterd en dragon
Ingredients (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 1 teentje knoflook, geplet met schil
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 3 el olijfolie
- 1 takje tijm
- 4-5 el knolselderijblokjes van 0,5 x 0,5 cm
- glas witte wijn
- 1 el grove mosterd
- 1 el boter (20 g)
- 3 takjes dragon, geplukt
- 2 el platte peterselie, grofgehakt
- peper van de molen
Preparing step by step:
- Zet een koekenpan met olijfolie op een hoog vuur.
- Voeg de knoflook en de gesnipperde sjalot toe en fruit aan. Doe er de knolselderijblokjes bij en bak even goed aan.
- Voeg vervolgens de mosselen toe, samen met de grove mosterd, boter en tijm.
- Kruid met een flinke draai van de pepermolen en blus af met witte wijn.
- Laat 6 minuten goed pruttelen tot alle mosselen open zijn. Voeg de dragon en platte peterselie toe en schud de mosselen op.
- Serveer in een diep bord.