Mosselen met prei, pancetta, citroentijm en oude kaas
Ingredients (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 1 sjalot, grof in julienne gesneden
- 1 prei (enkel wit), grof in julienne gesneden
- 3 el olijfolie
- 3 el pancetta, in fijne blokjes gesneden
- ½ glas witte wijn
- 3 el zure room
- 2 takjes citroentijm
- peper van de molen
- 2 el fijngesnipperde bieslook
- 1 blokje oude brokkelkaas
Mosselen met prei, pancetta, citroentijm en oude kaas
Ingredients (2 personen):- 1 kg Zeeuwse mosselen
- 1 sjalot, grof in julienne gesneden
- 1 prei (enkel wit), grof in julienne gesneden
- 3 el olijfolie
- 3 el pancetta, in fijne blokjes gesneden
- ½ glas witte wijn
- 3 el zure room
- 2 takjes citroentijm
- peper van de molen
- 2 el fijngesnipperde bieslook
- 1 blokje oude brokkelkaas
Preparing step by step:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Zet een hapjespan met olijfolie op een hoog vuur en laat goed warm worden.
- Voeg de fijn gesneden pancetta toe en bak kort aan. Doe er vervolgens de sjalot, prei en citroentijm bij en bak even goed aan.
- Voeg de mosselen toe en kruid met een flinke draai van de pepermolen. Blus af met witte wijn en laat 2 minuten doorkoken.
- Voeg de zure room toe en laat nog 4 minuten goed koken tot alle mosselen open zijn.
- Voeg de gesnipperde bieslook toe en schud de mosselen op. Werk af met geraspte oude kaas