Prikkers met mosselen en Parmaham
Ingredients (2 personen):- 1 kg panklare mosselen
- 1 teen knoflook
- 10 g platte peterselie
- 1 el olijfolie
- 50 ml droge witte wijn
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 150 g Parmaham
- 1 pot geroosterde rode paprika (275 g), uitgelekt
- zout en versgemalen zwarte peper
- wok of kookpan
- 12 tot 15 cocktail- of tapasprikkers
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
Prikkers met mosselen en Parmaham
Ingredients (2 personen):- 1 kg panklare mosselen
- 1 teen knoflook
- 10 g platte peterselie
- 1 el olijfolie
- 50 ml droge witte wijn
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 150 g Parmaham
- 1 pot geroosterde rode paprika (275 g), uitgelekt
- zout en versgemalen zwarte peper
- wok of kookpan
- 12 tot 15 cocktail- of tapasprikkers
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
Preparing step by step:
- Controleer de mosselen. Verwijder de schelpen die stuk zijn of die na een ferme tik niet sluiten. Snij de knoflook en peterselie fijn.
- Verhit de olijfolie in de wok en voeg de mosselen, knoflook, peterselie, wijn en paprikapoeder toe.
- Roerbak op hoog vuur 6 minuten of tot alle schelpen open zijn. Verwijder de schelpen en bestrooi de mosselen met peper naar smaak.
- Snij of trek de Parmaham in reepjes van ca. 2 x 6 cm en wikkel elke mossel in een reepje ham. Snijd de paprika in de lengte in repen van 2 cm. Rijg aan elke prikker 3 ingepakte mosselen en slinger de paprika ertussendoor.
- Maak zo ca. 12 tot 15 prikkers en bestrooi met de fijngehakte peterselie.