Oosterse wokmosselen
Ingredients (2 personen):- 1 kg mosselen
- 2 el wokolie
- 1 zak champignon roerbakmix (400 g, koelvers)
- 3 el sojasaus
- 2 el rijstwijn (of droge sherry)
- Chilipeper uit de molen
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1 limoen, in partjes
Oosterse wokmosselen
Ingredients (2 personen):- 1 kg mosselen
- 2 el wokolie
- 1 zak champignon roerbakmix (400 g, koelvers)
- 3 el sojasaus
- 2 el rijstwijn (of droge sherry)
- Chilipeper uit de molen
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1 limoen, in partjes
Preparing step by step:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Verhit een ruime wok. Voeg de olie toe. Roerbak de groenten 2 min. Voeg de mosselen toe en bak ze al omscheppend 5 min., of tot alle schelpen open staan.
- Breng de mosselen op smaak met de sojasaus, de rijstwijn en versgemalen chilipeper naar smaak. Bestrooi met de bosui en serveer met de partjes limoen. Lekker met geurige rijst, eier-mie of mihoen.
Tip Vervang de sojasaus en rijstwijn ook eens door woksaus, bijv. zoetzuur of teriyaki.