Klassieke mosselpan
Ingredients (2 personen):- 2 kg mosselen
- 1 prei
- 1 uien
- paar takjes bladselderij
- 1 laurierblaadjes
- 1 glas droge witte wijn
Klassieke mosselpan
Ingredients (2 personen):- 2 kg mosselen
- 1 prei
- 1 uien
- paar takjes bladselderij
- 1 laurierblaadjes
- 1 glas droge witte wijn
Preparing step by step:
- Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.
- Snijd de prei en de uien in dunne ringen.
- Snijd de (blaadjes van de) bladselderij grof. Was de groenten.
- Doe de mosselen met de gesneden groente in een ruime kookpan. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om.
TIP Serveer de mosselen met stokbrood en verschillende sausjes, bijvoorbeeld remouladesaus: Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fijngesneden peterselie, 1 takje fijngesneden dragon en een tl mosterd.