Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Carpaccio met mosselen

Ingredients (4 personen):
  • 200 g carpaccio van ossenhaas
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl kappertjes
  • 50 g rucola slamelange
  • ca. 20 gekookte mosselen
  • 25 g parmezaanse kaas (stukje)
  • 1 ciabatta, voor erbij
  • weck- of jampot
  • Voorgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Voorgerecht, Voorgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Carpaccio met mosselen

Ingredients (4 personen):
  • 200 g carpaccio van ossenhaas
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl kappertjes
  • 50 g rucola slamelange
  • ca. 20 gekookte mosselen
  • 25 g parmezaanse kaas (stukje)
  • 1 ciabatta, voor erbij
  • weck- of jampot
  1. Leg de carpaccio op 4 borden. Doe het citroensap, de mosterd, de olijfolie en de kappertjes in een weck- of jampot. Sluit de pot en schud tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak een fijne salade van de slamelange, de mosselen en de citroenvinaigrette. Verdeel de salade over de carpaccio.
  3. Schaaf van het stukje kaas mooie flinters boven de borden en maal er nog wat peper over. Serveer de carpaccio met het ciabatta.

    Tip Neem ook eens carpaccio van gerookte tonijn of heilbot.