Mosselcurry met geurige rijst
Ingrediƫnten (4 personen):- 2 kg mosselen
- 300 g basmatirijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el milde Indiase currypasta (pot)
- 1 paksoi, in repen
- 200 g sugar snaps
- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
- 2 naanbroden koriander en knoflook, in repen
- 1/2 bosje koriander
Mosselcurry met geurige rijst
Ingrediƫnten (4 personen):- 2 kg mosselen
- 300 g basmatirijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el milde Indiase currypasta (pot)
- 1 paksoi, in repen
- 200 g sugar snaps
- 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
- 2 naanbroden koriander en knoflook, in repen
- 1/2 bosje koriander
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui. Schep de currypasta erdoor. Voeg de paksoi en sugar snaps toe en bak 2 min.
- Schenk de kokosmelk in de pan. Leg de mosselen op de groenten. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Rooster intussen de repen naan in de broodrooster.
- Bestrooi de mosselcurry met de koriander. Serveer met de rijst en de naan.