Broodje mosselsalade
Ingrediënten (4 personen):- 500 g mosselen
- 75 ml witte wijn
- 1/2 bosje bladselderij
- 4 eieren
- 2 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- 1 tl kerriepoeder
- 4 harde broodjes naar keuze
- 4-8 blaadjes kropsla
- 2 el tuin- of rucolakers, van het bed geknipt
Broodje mosselsalade
Ingrediënten (4 personen):- 500 g mosselen
- 75 ml witte wijn
- 1/2 bosje bladselderij
- 4 eieren
- 2 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- 1 tl kerriepoeder
- 4 harde broodjes naar keuze
- 4-8 blaadjes kropsla
- 2 el tuin- of rucolakers, van het bed geknipt
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder stromend water schrikken en pel de eieren. Snijd de eieren met een eiersnijder of met de hand fijn.
- Meng de mayonaise met de crème fraîche en de kerriepoeder. Meng voorzichtig het ei en de mosselen erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Snijd de broodjes open. Beleg ze met de kropsla en een flinke lepel mosselsalade. Strooi er de tuin- of rucolakers over.Tip Serveer de mosselsalade ook eens als borrelhapje in kleine knapperige kropslablaadjes.